Global aktion 27 maj-19 juni

Torsdagen den 27 maj har blivit utsedd som en ”Global Day of Action” för att uppmärksamma militärjuntans ofria val i Burma senare i år. campaign poster-2mindreRunt om i världen kommer exil- och solidaritetsgrupper att genomföra manifestationer för att fästa fokus på vad som sker i Burma just nu. I Stockholm genomför Svenska Burmakommittén tillsammans med en rad olika aktörer en aktion mellan kl 16-19 i centrala Stockholm. Läs mer här.

Vill du också manifestera för Burma men har svårt att ta dig till Stockholm? Genomför aktionen på din ort! Aktionen är nämligen superenkel. Den går ut på att dela ut s k röstkort till förbipasserande personer, med frågan om de vill ha ”military selection” eller ”real election” i Burma. På baksidan finns en text ställd till Carl Bildt och Sveriges regering, som uppmanar till bojkott av Burmas val och att resultaten därifrån inte ska godkännas. Dessa röstkort samlas sedan ihop i en egenkomponerad vallåda och skickas sen in alla i ett kuvert till Svenska Burmakommittén, box 2361, 103 18 Stockholm, så ser vi till att de kommer fram till regeringen.

Kampanjen avslutas den 19 juni, på Aung San Suu Kyis 65-årsdag. Det går alltså bra att samla in namn fram tills dess.

Här kan du ladda hem röstkorten:

Framsida

Real Election or Military Selection?

Baksida

röstkort svensk text

För att bygga en valurna: Ta en låda, förslagsvis en för A4-papper. Klä in den i fotografier (finns att hämta här) eller i militärgrönt/grönt papper. Gå ut på stan och börja samla in namnunderskrifter! Eller ta bara en låda vilken som helst. Vikigaste är att vi får in så många vykort som möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.